Udhëzues për të identifikuar kur çmimi dëshiron të shpërthejë nga mbështetja/rezistenca në Binomo dhe veprimet që duhen ndërmarrë

Udhëzues për të identifikuar kur çmimi dëshiron të shpërthejë nga mbështetja/rezistenca në Binomo dhe veprimet që duhen ndërmarrë

Identifikimi i niveleve të mbështetjes/rezistencës është një nga aftësitë më të rëndësishme që duhet të zhvillojë një tregtar. Kjo aftësi ju lejon të kuptoni se si sillet çmimi kur i afrohet mbështetjes ose rezistencës. Si e tillë, bëhet më e lehtë të njohësh vendet më të mira për të hyrë ose dalë nga një pozicion i hapur.

Në disa raste, çmimi do të godasë mbështetjen ose rezistencën dhe më pas do të kthehet. Në raste të tjera, ajo do të depërtojë në nivelet e mbështetjes ose rezistencës. Ky udhëzues ju tregon se si të identifikoni kur çmimi dëshiron të thyejë mbështetjen ose rezistencën. Gjithashtu ju tregon se çfarë të bëni në një skenar të tillë.

Si e dini kur çmimi është gati të kalojë mbështetjen ose rezistencën?

Unë supozoj se e dini se cilat janë nivelet e mbështetjes dhe rezistencës. Sidoqoftë, vetëm në rast se nuk e dini se këto janë nivele çmimesh ku çmimet duket se variojnë brenda. Kjo do të thotë, çmimet nuk duket se shkojnë mbi ose nën këto nivele për një kohë të gjatë. Ky udhëzues do të detajojë temën në thellësi: Mbështetja dhe Rezistenca, dy treguesit më të mirë teknikë që tregtarët e Binomo duhet të dinë.

Udhëzues për të identifikuar kur çmimi dëshiron të shpërthejë nga mbështetja/rezistenca në Binomo dhe veprimet që duhen ndërmarrë
Çmimet thyejnë nivelet e mbështetjes/rezistencës duke sinjalizuar një prirje në zhvillim në Binomo

Ndërsa çmimi i një aktivi luhatet me kalimin e kohës, ai zakonisht arrin një nivel të caktuar çmimi ku kthehet prapa. Kjo është mbështetja ose rezistenca. Mbështetja formohet në pikën më të ulët të çmimit ndërsa rezistenca formohet në pikën më të lartë të çmimit. Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës janë ose të dobëta ose të forta.

Fuqia e nivelit të mbështetjes/rezistencës matet me numrin e herëve që çmimi i ka prekur ato përpara se të kthehen prapa. Nivelet e forta të mbështetjes dhe rezistencës janë ato që çmimi i ka prekur disa herë gjatë një periudhe të caktuar. Nëse çmimi prek nivelin e mbështetjes ose rezistencës vetëm një herë përpara se të depërtojë, ai konsiderohet i dobët. Momenti i çmimit duhet të jetë mjaft i fortë në mënyrë që ai të kalojë një nivel të fortë mbështetjeje/rezistence.

Si të dini nëse momenti i çmimit është mjaft i fortë për të thyer mbështetjen/rezistencën

Duke përdorur një tabelë qirinjsh, së pari duhet të identifikoni tendencën mbizotëruese. Nëse është i fortë, do të vini re se qirinjtë që formohen janë më të mëdhenj shpesh me dy ose më shumë qirinj me të njëjtën ngjyrë që formohen radhazi.

Ju gjithashtu mund të prisni që momenti i çmimeve të bëhet i fortë nëse ka një lajm ose ngjarje ekonomike në rrugë. Vetëm pas publikimit të lajmeve, do të shihni se çmimet do të lëvizin në një drejtim të caktuar, shpesh duke thyer nivelet e mbështetjes/rezistencës.

Në raste të tjera, ka një konsolidim çmimi pikërisht përpara se të arrijë mbështetjen ose rezistencën. Kjo do të thotë, çmimi bie brenda një diapazoni të ngushtë. Ndërsa çmimi i afrohet mbështetjes/rezistencës, ai ka fituar vrull të mjaftueshëm për t'u depërtuar. Megjithatë, në shumicën e rasteve, çmimi zakonisht bie përsëri në gamë përpara se të depërtojë përfundimisht.

Ja një shembull:

Udhëzues për të identifikuar kur çmimi dëshiron të shpërthejë nga mbështetja/rezistenca në Binomo dhe veprimet që duhen ndërmarrë
Identifikimi i çmimit që është i detyruar të thyejë mbështetjen/rezistencën në Binomo

Shmangia e shpërthimeve të rreme

Shpërthimet e rreme ndodhin kur çmimi del nga niveli i mbështetjes/rezistencës dhe pothuajse menjëherë bie brenda intervalit përpara se tendenca të ndryshojë. Shpërthimet e rreme janë ato ku shumica e tregtarëve pësojnë humbje.

Një mënyrë për të shmangur shpërthimet e rreme është të shikoni se si sillet çmimi kur godet një mbështetje/rezistencë të fortë. Dmth çfarë tendence zhvillohet?

Duke përdorur fotografinë e mëposhtme, do të vini re se çmimet do të zhvillojnë një trend rënës kur të godasin rezistencën. Shpërthimi i rremë ndodh kur çmimi thyen rezistencën dhe mbetet mbi të.

Më pas, një qiri i fortë ariu thyen mbështetjen që tregon një trend rënës. Këtu duhet të futni tregtinë tuaj.

Udhëzues për të identifikuar kur çmimi dëshiron të shpërthejë nga mbështetja/rezistenca në Binomo dhe veprimet që duhen ndërmarrë
Shpërthimi i rremë zhvillohet duke i bërë tregtarët të mendojnë se po zhvillohet një tendencë në rritje

Çfarë veprimi duhet të ndërmerrni pasi çmimi thyen mbështetjen/rezistencën në Binomo?

Nëse çmimi thyen një mbështetje/rezistencë të dobët, mund të prisni që tendenca të vazhdojë në të njëjtin drejtim. Në rastin e një mbështetjeje/rezistence të fortë, merrni parasysh se si sillet çmimi kur prek këtë nivel.

Nëse shikoni fotografinë tonë të mësipërme, çmimi zakonisht zhvillon një tendencë rënëse. Nëse ndodh shpërbërja, prisni derisa tregjet të sillen si ata kur çmimet godasin mbështetjen/rezistencën. Kjo është koha për të hyrë në tregti bazuar në trendin në zhvillim.

Pse ndodhin shpërthime të rreme? Shpërthimet e rreme zakonisht ndodhin kur tregtarët hyjnë në treg kur ai tashmë është i tejzgjatur dhe gati për kthim. Në shembullin e mësipërm, shumë tregtarë të mundshëm supozuan se trendi do të rritej.

Por tregtarët profesionistë e dinë se pritja derisa tregjet të sillen ashtu siç u bënë kur çmimet prekën nivelin e fortë të rezistencës. Kur kjo ndodhi, tendenca rënëse filloi të sinjalizonte një kohë të mirë për të filluar shitjen.

Futni tregti bazuar në tendencat e çmimeve për t'u mbrojtur nga shpërthimet e rreme

Siç e përmenda, të dish se si sillet çmimi kur prek një mbështetje/rezistencë ju lejon të keni një ide se si të tregtoni kur ta bëjë këtë përsëri.

Pra, leximi i grafikut tuaj është i rëndësishëm. Unë zakonisht rekomandoj që të tregtoni duke përdorur një grafik më të madh të kornizës kohore në krahasim me seancat tuaja tregtare. Për shembull, nëse po tregtoni qirinj 5 minuta, duhet të lexoni grafikun 30 minuta ose 3 orë.

Udhëzues për të identifikuar kur çmimi dëshiron të shpërthejë nga mbështetja/rezistenca në Binomo dhe veprimet që duhen ndërmarrë
çmimi thyen mbështetjen dhe zhvillohet një trend rënës

Ka raste kur çmimi kalon vazhdimisht në nivelet e mbështetjes/rezistencës. Ju mund të përdorni mjete dhe tregues shtesë për t'ju ndihmuar të përcaktoni se kur është më mirë të futni tregtitë tuaja.

Një mjet i dobishëm është treguesi Binomo Bollinger Bands. Ka shumë mënyra për të përdorur këtë tregues. Për shembull, kur çmimi i afrohet zonës së mbështetjes/rezistencës përpara se të fillojë të bjerë dhe të thyejë brezin e poshtëm, ky është një sinjal për të shkuar shkurt.

Tregtimi duke përdorur mbështetje/rezistencë është një aftësi që kërkon shumë durim dhe praktikë. Objektivi juaj duhet të jetë zgjedhja e pikës së duhur hyrëse të tregtisë sapo çmimi të thyejë mbështetjen/rezistencën.

Nëse dëshironi t'i zbatoni këto aftësi, hapni një llogari praktike Binomo sot dhe filloni të tregtoni. Është e vetmja mënyrë për të mësuar se si të identifikoni nivelet e mbështetjes/rezistencës, si dhe të përcaktoni se kur çmimet do t'i thyejnë ato.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!